A TERVEZÉS MENETE - KONYHASTÚDIÓ,KONYHABÚTOR,DANKÜCHEN-Magyarországi forgalmazója,Konyhabútorok számítógépes tervezése,konyhabútor gyártás,szerelés.

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A TERVEZÉS MENETE

KONYHA

A KONYHABÚTOR a tervezéstől a megvalósításig

 

Időtállóság

Az ideális konyha az alapvető funkcióival és egyediségével tökéletes egységet képez a lakás többi részével. Ez természetesen személyre szabott, az egyéni életritmus és életmód a fő meghatározója. Tartsuk mindig szem előtt, hogy konyhabútorunkat nem 2-3 évre tervezzük. Vegyük figyelembe, hogy az idő során változhat családunk létszáma, illetve megváltozhatnak étkezési szokásaink. Amíg otthonunk még csak tervezési fázisban van, ez a legjobb idő arra, hogy leendő konyhánk méretét, technikai szintjét meghatározzuk. Ki nem hallotta már: „Ha még egyszer építeném…”, azonban egy 3 dimenziós látványterv az alternatívák megjelenítésben segítségünkre lesz.
Szellőztetés

Sokan nyitják a konyha falát a nappali felé, úgynevezett ”amerikai stílusban”, illetve sziget megoldással. A nyitott tér aktívvá teszi a konyhát, de a tervezésnél figyeljünk mindig a páraelszívó fontosságára. A nagy teljesítményűek akár 1800 m3/óra teljesítménnyel cserélik a levegőt, ha külső kivezetéssel rendelkeznek. Zajszintjük 40-80 dBA-ig terjed. A zaj sok használót zavar, de az ételszagot sem akarják, számukra ajánljuk a külsőmotoros készülékeket. Ezek motorja a padlásra, illetve oldalfalra építhetők.

Mosogató blokk

Esztétikai szempontból a mosogatótálca elhelyezése fontos, igyekezzünk kevésbé látható helyre tenni.

Munkafelület

Törekedjünk minél nagyobb, egybefüggő munkafelületet kialakítani. Az U alakú konyháknál a szemben lévő szekrények között legalább 120 cm szabad helyünk legyen. Kisebb konyháknál a felső szekrények magasságát növelhetjük 77,5 vagy 90 cm magasságra, így újabb hasznos területet nyerünk.
Konyhagépek elrendezése

Álló szekrény mellé közvetlenül ne tervezzünk főzőlapot, mosogatótálcát. Ezen elemeket nem előnyös egymás mellé helyezni. Mosogatógép mögé ne kerüljön víz, gáz és elektromos csatlakozás.  Tanácsoljuk a készülékek kiválasztásánál: ne mindig legyen az ár a döntő tényező, így sok bosszúságot takaríthat meg.


A konyhabútor jellemzői


A korpusz (szekrény)

A piaci körkép azt mutatja, hogy a konyhabútor gyártók a szabványos 19 mm-es forgácslap vastagságot 16 mm-re csökkentik, sőt az E 1-es minőséget sem érik el. Az élzáró fólia csak a látható élekre korlátozódik, pedig ezek a tényezők jelentősen befolyásolják a bútor élettartamát. Javaslatunk: keresse az erősebb és jobb minőséget.

Frontok

Az MDF bútor front minden színben és formában gyártható. Könnyen tisztítható, kezelést nem igénylő műanyag bevonattal rendelkezik. Fő szempont a bevonat vastagsága és minősége, ami ha nem kielégítő, akkor még rendeltetésszerű használat során is néhány év alatt színeltérés, rosszabb esetben felületi hibák alakulnak ki. A DanKüchen technológiával készült frontok azonban megbízhatóak, három típusát különböztethetjük meg:
  • Matt: a magas nyomáson préselt lapra több réteg festéket visznek fel, ez egy matt bevonatot jelent, mely UV védelemmel van ellátva.
  • Lakk: megfelelő szinű lakkot viszik fel a frontra
  • Polyester: a festésre 0,4mm – es fóliabevonat kerül, mely karcolás, vagy egyéb sérülés esetén többször is polírozható, akár autópolírozóval. Ez jelenleg az egyik legmagasabb minőség a konyhapiacon.

Vasalatok

Talán emlékeznek a nagymama konyhafiókjára, amit nehezen, akadozva lehetett csak kihúzni. Szerencsére a mai bútor gyártóknak egyre többféle vasalat áll rendelkezésükre. A kor követelményeinek megfelelően egy fiók vasalatnak duplafalú acélkerettel, műanyag bevonattal, erősített fenéklemezzel és kerekített aljzattal kell rendelkeznie. A modern, rejtett mechanika egy 100 %-ig kihúzható fiókot jelent számunkra, ami természetesen garantálja a legnagyobb terhelésnél is a kiváló működést. Legyen ellátva túlhúzás elleni védelemmel és zárási automatikával. Esetleg a fiók becsapódása ellen gázrugóval rendelkezzen.
A jó zsanérok teljes egészében fémből készülnek, 3 dimenzióban állíthatók, önzáró mechanizmussal rendelkeznek, és legalább 107 fokra nyithatók. Mindezt a minőséget cégünk biztosítja. A fiókok megállításában betoláskor pedig BLUMOTION rendszer segíti a lefékezést.

Munkalapok

A jó minőség 4-5 cm vastagságot igényel. továbbá fontos, hogy a vágási illetve illesztési felületek résmentesen zárjanak. Mivel a munkalapok bevonata is a műanyag, ezért nem hőállóak, így azt javasoljuk, hogy ne tegyék rá a forró edényt. Tehát a tűzhelyről való levétel ne a munkalap közvetlen felületére történjen, használjon alátétet. 
Copyright 2016. All rights reserved. www.dankonyha.hu, www.danküchen.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz